From steep sites to beachfront: ADNZ Waikato and Bay of Plenty winners

6 days ago 16

Daniel Cullen won a determination   ADNZ grant  for Amongst the Gully, a location  connected  a steep, bush tract  successful  agrarian  Cambridge.

EMMA STEINER

Daniel Cullen won a determination ADNZ grant for Amongst the Gully, a location connected a steep, bush tract successful agrarian Cambridge.

Two steep agrarian sites successful Cambridge person prompted award-winning plan responses successful the 2022 Waikato Regional ADNZ Resene Architectural Design Awards.

Daniel Cullen won the Regional Residential New Home implicit 300m² Award for Amongst the Gully, a location connected a steep, bush tract successful agrarian Cambridge. And Lee Turner besides won the aforesaid grant and a Resene Colour successful Design Award for Stepped Ridge House, a modern location that steps down the earthy contour of the ridge successful the foothills of Maungakawa mountain.

Amongst the Gully is simply a modern location designed to suit the steep contour of the land, and placed to permission the autochthonal fauna undisturbed. Positioned for maximum star gain, and to showcase the unthinkable views of the surrounding bush and farmland, the maestro chamber and surviving areas cantilever implicit the gully into the tranquil bush.

Beautiful materials guarantee  the interior is successful  harmony with the earthy  surroundings.

EMMA STEINER

Beautiful materials guarantee the interior is successful harmony with the earthy surroundings.

ADNZ judges said the location has been good positioned for maximum star gain, and besides to pat into the unthinkable views of the surrounding autochthonal New Zealand bush and Waikato farmlands.

READ MORE:
* Multigenerational location that's 80m agelong puts kids astatine 1 end, grandparents astatine the different
* Architectural scoop for Wellington ADNZ decorator who takes apical 3 awards
* High-end vacation homes diagnostic successful NZIA Waikato-Bay of Plenty Architecture Awards

“The maestro chamber and surviving areas person been cleverly cantilevered retired implicit the gully, astir similar you are floating amongst the gully vegetation,” the judging sheet noted.

Lee Turner’s Stepped Ridge House is simply a debased profile, multi-pod location that has been built into the sloping ridge for minimal disruption to the skyline. It has been constructed with earthy textures and a colour palette drawn from nature.

Lee Turner of Turner Road Architecture designed the Stepped Ridge House successful  Cambridge, which won a determination   ADNZ award.

Amanda Aitken

Lee Turner of Turner Road Architecture designed the Stepped Ridge House successful Cambridge, which won a determination ADNZ award.

ADNZ judges described this location   arsenic  "an elegant play   connected  a consciousness   of refuge and outlook".

Amanda Aitken

ADNZ judges described this location arsenic "an elegant play connected a consciousness of refuge and outlook".

Judges said the generous, dramatic, and yet grounded location comfortably steps down the earthy contours of the terrain revealing a bid of spaces to inhabit and vantage points to indulge in.

“Raw materials and textures person been meticulously selected and elaborate to flatter and not vie with the surrounding landscape. The location drinks up the views but respectfully sinks into the presumption for others. The low-profile extortion emphasises the stepped plan and narration of spaces to the landscape. An elegant play connected a consciousness of refuge and outlook.”

Jon McAlpine of TGA's Rainscreen location   successful  Mt Maunganui won a Highly Commended Award successful  determination   ADNZ awards.

MATT QUEREE

Jon McAlpine of TGA's Rainscreen location successful Mt Maunganui won a Highly Commended Award successful determination ADNZ awards.

Judges praised the mode   the Rainscreen location   nestles comfortably into its earthy  formation  dune environment.

MATT QUEREE

Judges praised the mode the Rainscreen location nestles comfortably into its earthy formation dune environment.

“These beauteous homes observe escapism and a raw, earthy aesthetic that allows you to unbend and beryllium transported. It is fantastic to spot our members taking cues from the whenua and making the astir of our unthinkable landscapes.”

The 2022 ADNZ Bay of Plenty Awards item 4 projects – 2 houses, a religion and a kindergarten.

Jon McAlpine of TGA won 4 awards for 2 projects. He received a Highly Commended Award successful the Residential New Home Between 150² and 300m² class for his enactment connected a task titled Rainscreen, and 3 awards for Palm Springs including the Regional Residential New Home Between 150² and 300m² Award, the Regional Residential Interiors Award and a Resene Colour successful Design Award.

Palm Springs by Jon McAlpine, TGA is simply a Papmoa amusement   location  that has won 3  determination   ADNZ awards and a Resene Colour successful  Design Award.

MATT QUEREE

Palm Springs by Jon McAlpine, TGA is simply a Papmoa amusement location that has won 3 determination ADNZ awards and a Resene Colour successful Design Award.

This is the interior of the Palm Springs location   successful  Papamoa.

MATT QUEREE

This is the interior of the Palm Springs location successful Papamoa.

Palm Springs, successful Papamoa, Tauranga, is simply a practical, energy-efficient amusement location that sits comfortably with the Palm Springs aesthetic.

McAlpine approached the plan with a Mid-century Modern intent. And the ADNZ judges praised the relaxed elegance of the design, the beardown transportation to the landscape, and the consciousness of containment wrong the orthogonal forms.

Designed to a 6 Homestar rating, the task enactment an accent connected sustainability.

Adam Taylor of ATA designed Mana Ridge successful  Welcome Bay, Tauranga, which received a Commended award.

SIMON DEVITT

Adam Taylor of ATA designed Mana Ridge successful Welcome Bay, Tauranga, which received a Commended award.

Adam Taylor of ATA won a Commended Award successful the Residential New Home Between 150² and 300m² class for Mana Ridge.

Walking the tightrope betwixt agrarian and contemporary, this location has 3 humble gabled forms that volition mildly patina arsenic clip passes.

Taylor gathered common-use spaces and arrayed each clump crossed the vale head. Living and sleeping wings orient northbound to passive plan principles, with inferior spaces nestled behind.

St Johns Church Rotorua, by DCA Architects of Transformation, won determination   NZIA and ADNZ awards.

SIMON DEVITT

St Johns Church Rotorua, by DCA Architects of Transformation, won determination NZIA and ADNZ awards.

Werner Naude of DCA Architects of Transformation won 2 awards for St John’s Church successful Rotorua, which replaces the erstwhile religion destroyed successful a fire. The task won the Regional Commercial/Industrial Award and the Regional Commercial Interior Award.

Judges said the little for this caller religion was for it to beryllium a spot of God that is connected to the assemblage with flexible, welcoming spaces, portion besides honouring the past. It needed to beryllium functional for the present, portion besides future-focused and multicultural/generational.

“The wide effect is simply a beautifully crafted interior and exterior that provides some a spiritual and applicable situation for the community.”

Andrew Ward of MOD Architecture received a Commended Award successful the Commercial/Industrial class for his enactment connected Te Puna Kindergarten successful Tauranga,

Te Puna Kindergarten successful  Tauranga by MOD Architecture.

WAYNE TAIT

Te Puna Kindergarten successful Tauranga by MOD Architecture.

The Kindergarten required a caller purpose-built gathering that could besides service the broader assemblage extracurricular operational hours. The plan effect consisted of 2 pavilions separated by a cardinal spine arsenic the main entry.

Northern airy tin participate the confederate pavilion portion besides providing a wide delineation betwixt the areas wherever the children should beryllium and wherever they should not. After hours, community-based groups tin usage the confederate pavilion without accessing the main building.

STUFF

This caller vacation home, titled Twin Peaks, was designed by Maurice Regeer of MnM Design. It has won a determination ADNZ Commended Award.

Read Entire Article